YOUNG BUSINESS TALENTS

YOUNG BUSINESS TALENTS 2014-2015

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

YBT

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού Young Βusiness Talents, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα.

 

Μετά από πέντε μήνες εντατικής επιχειρηματικής δράσης και προσπάθειας, οι 75 επικρατέστερες «εταιρίες» μαθητών Λυκείων από όλη τη χώρα, έφτασαν στην τελική φάση του Young Business Talents ? του 2ου Διαγωνισμού με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή στην Ελλάδα. Ο Προσομοιωτής είχε διατεθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, από την εταιρία PRAXISMMT με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και χορηγία της NIVEA.
Το σχολείο μας είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή πανελλαδικά. Συμμετείχε από την έναρξη του διαγωνισμού, τον Οκτώβριο του 2014, έως και την ημιτελική φάση, που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου 2015, με 22 ομάδες ? εικονικές επιχειρήσεις των 3-4 μαθητών, 8 από τις οποίες προκρίθηκαν στον τελικό. Την προετοιμασία των μαθητών και την εποπτεία της συμμετοχής των ομάδων στο διαγωνισμό ανέλαβε ο καθηγητής Ανδρονίκου Αντώνης, ΠΕ09.
Στον 2ο Εθνικό Τελικό Διαγωνισμό πήραν μέρος με τη φυσική τους παρουσία οι 75 ομάδες εταιρικές-εικονικές επιχειρήσεις που επικράτησαν – από τις 550 αρχικές ομάδες από όλη την Ελλάδα – και συνολικά 300 μαθητές, με σκοπό την ανάδειξη των 15 καλύτερων.
Αξιοσημείωτες είναι οι διακρίσεις που είχαν οι ομάδες των μαθητών μας, με την  FUSSPROOF (αποτελούμενη από τους μαθητές Ασάρβελη Αναστάσιο, Ευσταθιάδη Ιγνάτιο, Καράμπελα Κωνσταντίνο και Μυστακίδη Ιωάννη) να είναι 1η στον όμιλό της και 2η πανελληνίως ανάμεσα σε 550 ομάδες κερδίζοντας έπαθλο 600 ευρώ.

 

Η ομάδα GOLDEN QUARTETS (Μπάλλα Κατερίνα, Σούκου Κατερίνα, Σούκου Φανή και Ψωμά Ανθή) κατέλαβε τη 14η θέση πανελληνίως, ενώ ήταν 1η στον όμιλό της κερδίζοντας έπαθλο 200 ευρώ, η ομάδα SOSIEL (Ιορανίδου Σοφία, Καλαϊτζή Έλενα, Κανσίζογλου Σάββας και Τσάνη Ιωάννα)) κατέκτησε την 6η θέση πανελληνίως, η ομάδα BAZINGA (Παπαδοπούλου Ανθή, Σωτηριάδου Διαμάντω, Τσιτλακίδου Παρθένα και Χόντου Χαρίκλεια) τη 18η  θέση και η 21st  CENTURY (Κυριακίδης Ιωάννης, Τσαυταρίδης Νικόλαος και Τσαυταρίδου Μαρία) την 24η θέση.

 

Τέλος, η ομάδα LITTLEMIX (Καρατσιράκη Μαρία, Παπαδοπούλου Φανούλα, Σαββουλίδου Μαρία και Στεφανίδου Χριστίνα) κατατάχθηκε 2η στον όμιλό της, η DOLCEANDCOOKIES (Κίτση Στέλλα, Πετροπούλου Μαρία, Πυριτίδης Απόστολος) 4η στον όμιλό της, όπως και ομάδα DAUNTLESS (Δεβετζής Δημήτρης, Καραηλία Καλλιόπη-Ειρήνη, Καρυπίδου Κατερίνα, Κόκκαλη Μαριλένα).

 

Γενικά το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών κατέκτησε τις πέντε  από  τις πρώτες εικοσιπέντε θέσεις των νέων επιχειρηματικών ταλέντων της χώρας μας, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα  περήφανους και αισιόδοξους ως πολίτες των Γιαννιτσών σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως εποχή για την χώρα μας.

 

Αφήστε μια απάντηση