ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ? ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ 2015

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας ? Αντιλογίας οργανώθηκαν φέτος από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους ΠΕ02 των ίδιων Διευθύνσεων.

Στην πρώτη φάση των αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, έλαβαν μέρος οι εξής ομάδες:

ΟΜΑΔΑ Α

Ιορανίδου Σοφία

Παπαδοπούλου Νικολέτα

Τσάνη Ιωάννα

Τσαυταρίδης Νίκος

Φυντανής Γεώργιος

 

ΟΜΑΔΑ Β

Κωνισορλής Χρήστος

Μυστακίδης Ιωάννης

Σαχπατζίδης Γιώργος

Σούκου Φανή

Χατζηπέτρου Μάγδα

 

ΟΜΑΔΑ Γ

Κανσίζογλου Σάββα

Παπαδοπούλου Ανθή

Μοσχοπούλου Νικολέτα

Τσαυταρίδου Μαρία

Χατζησαββίδου Μαρία

 

Από αυτές η ομάδα Γ κέρδισε την 2η θέση και προκρίθηκε στον τελικό.

 

Στην τελική φάση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2015 στην Αλεξάνδρεια, η ομάδα Γ του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών κέρδισε το  4ο βραβείο.

 

Στους αγώνες συμμετείχαν ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ως μέλη κριτικών επιτροπών,  είκοσι (20)  εκπαιδευτικοί  από τα σχολεία της Πέλλας και της Ημαθίας.

 

Στην τελετή  απονομής των Βραβείων ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αναστασία Μαυρίδου συγχάρηκαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας.

 

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν απερίφραστα την ευχαρίστησή τους από τη συμμετοχή τους στους αγώνες αλλά και την επιθυμία τους να πραγματοποιούνται ετησίως, προκειμένου να καλλιεργείται η κριτική σκέψη των μαθητών, η άσκησή τους στη σωστή οργάνωση αποτελεσματικού λόγου, στην τεκμηριωμένη και ευπρεπή διαφωνία, στην ανάληψη και εκφορά δημόσιου λόγου, στο σεβασμό του άλλου, στοιχεία απαραίτητα για τη διαμόρφωση υπεύθυνων και ενεργών πολιτών.

 

Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια Αθανασίου Μαρία, ΠΕ02. Ως κριτές συμμετείχαν επίσης οι φιλόλογοι Καρυπίδης Σωτήρης και Χλαπουτάκη Ελισάβετ.

 

Αφήστε μια απάντηση