ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας με σκοπό την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Βιολογίας και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους στον τομέα αυτό της επιστήμης.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι:

– Να διαπιστωθεί κατά πόσο ο μαθητής μπορεί να δεχτεί τη γνώση ως επίκτητη ιδιότητα την οποία αποκτά οικειοθελώς και όχι εξ ανάγκης για την απόκτηση κάποιου τίτλου σπουδών.

– Να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή να ανταποκριθεί στην επίλυση προβλημάτων.

– Να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή στη συνδυαστική σκέψη.

 

Οι μαθητές διαγωνίζονται γραπτώς σε εξεταστέα ύλη που καθορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή και ο τύπος των ερωτήσεων είναι κατανόησης, ανάκλησης γνώσεων, συνδυαστικές ερωτήσεις και προβλήματα.

 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση διεξάγεται, ξεχωριστά για την Α΄ τη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου, στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα όπως ορίζονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε Νομού.

 

Στο φετινό διαγωνισμό η μαθήτρια του σχολείου μας Τσαυταρίδου Μαρία κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά ανάμεσα στους μαθητές της Α΄ Λυκείου συγκεντρώνοντας βαθμολογία 96,5%.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση