Αρχείο κατηγορίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σύντομη παρουσίαση του σχολείου μας

Το σχολείο μας είναι ένα κεντρικό σχολείο των Γιαννιτσών, στο οποίο εργάζονται 34 καθηγητές και φοιτούν περίπου 350 μαθητές. Προσφέρει γενική εκπαίδευση και προετοιμάζει τους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στις οποίες ανταποκρίνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών είναι κάτοχοι πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας αλλά και της γαλλικής και της γερμανικής. Το σχολείο μας προωθεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από καθηγητές και μαθητές και τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές δράσεις, σε ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω δραστηριότητες:

Συνέχεια ανάγνωσης Σύντομη παρουσίαση του σχολείου μας

Συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα

Το σχολείο μας, με εκπρόσωπο την κυρία Ελισάβετ Ταϊγανίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, συμμετέχει στη διεξαγωγή έρευνας με θέμα: «Εντοπισμός και Παρακίνηση των υποκινητικών νέων που χρειάζονται περισσότερη συμμετοχή σε Φυσική Δραστηριότητα: Κύρια έρευνα (Identification and Motivation of in active youth who mοstly need Physical ACTivity: Main study)». Η έρευνα διεξάγεται μετά από αίτημα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με βάση το Απόσπασμα Πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) με αρ. 39/06.09.2018, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019. Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους. Περιλαμβάνει ανώνυμη συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, βιντεοσκόπηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μετρήσεις με τη χρήση επιταχυνσιομέτρων, εμπλοκή στο πρόγραμμα «ΑΘΛΟΣ». Επιπλέον, η καθηγήτρια παρακολουθεί σύγχρονες διαδικτυακές συναντήσεις επιμόρφωσης που εκπονούνται από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον καθηγητή Αθανάσιο Παπαϊωάννου και τον αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαο Διγγελίδη. Την ολοκλήρωση της έρευνας θα σημάνει η περάτωση του προγράμματος «ΑΘΛΟΣ» και η ανώνυμη συμπλήρωση δεύτερου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου από τους συμμετέχοντες μαθητές στα τέλη Μαρτίου.

Ένας από τους πολλούς στόχους της έρευνας και του προγράμματος «ΑΘΛΟΣ» είναι να παρακινήσει τους μαθητές σε εξωσχολική φυσική δραστηριότητα και να τους ενθαρρύνει να ασκούνται συστηματικά και να φροντίζουν τον εαυτό τους, διότι με βάση τις σύγχρονες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μαθητές ηλικίας 5-17 ετών έχουν ανάγκη από τουλάχιστον 60 λεπτά τη μέρα (κατά μέσο όρο) άσκηση ή φυσική δραστηριότητα.

Περισσότερη ενημέρωση στους ιστοχώρους του προγράμματος:

https://www.impactpe.eu/site/index.php/en/

https://www.impactpe.eu/site/index.php/en/language-select

Λειτουργία σχολείου την Τρίτη 29/01/2019

Παρακαλούμε αύριο Τρίτη 29/01/2019 όλοι οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών να έλθουν στο σχολείο κανονικά από την πρώτη ώρα του σχολικού προγράμματος. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την παραπέρα λειτουργία του σχολείου λόγω των καταλήψεων.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο δήμο Πέλλας

Ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το δήμο Πέλλας τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και θα συνεχιστούν, σύμφωνα  με τις μετεωρολογικές προβλέψεις,  τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά,  την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, προκείμενου να εκχιονιστούν πλήρως οι προαύλιοι  χώροι και τα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών.